19 вересня встановлено свято, присвячене Диву Архістратига Михаїла.
Історія свята розпочинається з 4 віку на території сучасної Турції. Колись у тій місцевості знайшли джерело, яке було відомо незвичними зціленнями.
В сім’ї одного язичника була тяжко хвора дочка, дівчина була німа. Одного разу у сні до цього язичника прийшов Архістратиг Божий Михаїл та повідомив, що дочка буде зцілена та почне говорити, якщо нап’ється води з джерела. Все так і відбулось. Після дива вся сім’я дівчині увірувала та похрестилась, а також був побудований храм в ім’я святого Архістратига Михаїла.
Багато людей приходили до джерела та Бог їм дарував одужання. Відчувши благодать Господню, іновірці приймали Таїнство Хрещення. В цьому допомагав їм паламар храму Архип, який був при храмі понад 60 років. Архип проповідував Євангеліє та привів до віри багатьох язичників прикладом власного життя.
Але частина язичників озлобилась та вирішили зруйнувати храм та згубити праведника Архипа, вони направили гірські потоки на будівлю. Архип відчайдушно звертався до Архістратига Михаїла з молитвою зберегти храм. Молитви праведника були почуті. Архістратиг Михаїл з’явився та вдарив жезлом до гори. Завдяки розщілині, що утворилась, потік води був перенаправлений та храм уцелів. Вороги, побачивши диво, розбіглися, а місце отримало назву Хони, в перекладі “ущелина”.